Over de JP

Onze cultuur en waarden vormen de kern

Doe gewoon en gewoon doen

Ieder mens is uniek. Daarom is ondersteuning voor iedereen anders. We zijn ondernemend, praktisch en doen gewoon. We streven naar eenvoud en houden het graag zo simpel mogelijk. Hoe zou je het thuis oplossen? We zien wat nodig is en handelen daarnaar: gewoon doen.

Werken vanuit waarden

Bij de JP werken we vanuit de waarden aanspreekbaarheid, eigenaarschap, leervermogen, professionaliteit, transparantie en vertrouwen. Deze waarden laten zien wie we zijn, ze vormen onze kern. We hebben het met elkaar over wat ze voor ons betekenen en hoe we ernaar handelen. Door hierover in gesprek te zijn en te blijven, zijn we naar iedereen open en transparant en weten we of we het juiste doen.

Terug in de tijd

In 1998 maakte de JP zich los van de Algemene Stichting voor Verzorging en Verpleging van Zwakzinnigen (ASVZ). Vanaf dat moment richten we ons op vraaggericht werken en bieden we maatwerk. De relatie tussen medewerkers en de mensen die we ondersteunen staat daarbij centraal. Dat is dus niet iets van de laatste tijd, het zit al vanaf het begin in onze manier van werken.

In al die jaren hebben we ons verder ontwikkeld. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een organisatie waar we met ruim 2.750 medewerkers 3.800 mensen ondersteunen bij hun leven. Het belangrijkste is nog steeds hetzelfde: we werken vanuit dat wat iemand nodig heeft en dat organiseren we. Eén van onze krachtigste uitgangspunten is daarom nog steeds: wat we vandaag nog niet in huis hebben, kan morgen heel gewoon zijn.

In gesprek blijven

We zijn met elkaar in gesprek over het dagelijks werk, kansen die we zien en dilemma’s die we ervaren. Dat begint bij écht luisteren, zien en aandacht hebben voor de ander. Door met elkaar de dialoog aan te gaan, reflecteren we voortdurend. Dat brengt nieuwe inzichten en andere manieren van werken. Continu in beweging blijven is een wezenlijk onderdeel van onze cultuur.

Passen we bij elkaar?

We zijn op zoek naar professionals, leerling begeleiders en stagiairs die van betekenis willen zijn voor de mensen die we ondersteunen. Enthousiaste, nieuwsgierige en ondernemende mensen die verder durven te kijken en te doen. Past dat bij jou? Bekijk hieronder wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.

Ik wil bij de JP werken als: